Urządzenia i Akcesoria
Świąteczne tiramisu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
2 jajka sparzone
-
1 żółtko ze sparzonego jajka
-
500 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
5 łyżek likieru migdałowego, np. amaretto (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
150 - 200 g ciastek korzennych, połamanych na kawałki (patrz wskazówka)150 - 200 g ciastek Speculoos połamanych na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g kawy, zaparzonej ostudzonej
-
kakao do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
436.8 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1910.3 kJ /
456.6 kcal
Tłuszcz
36.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 godz. 40 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min